perjantai 6. tammikuuta 2012

Orientation

Keskiviikko oli yhtä orientationia koko päivä! Tiedättekö sen tunteen, kun menee uuteen ympäristöön, käyttää jotain muuta kieltä kuin omaa äidinkieltään koko ajan eikä hahmota yhtään paikkoja, joissa pitäisi olla tiettyinä ajankohtina? Lisätkää siihen vielä se, että uutta tietoa tulee joka asiasta ja kaikki pitäisi omaksua heti. Jep, se tunne voi välillä olla aika epämiellyttävä. Sen takia oli hyvä, että meillä oli pari päivää orientationia ennen varsinaisen opiskelun alkamista.




Meidän kampusta
Keskiviikkona aloitettin päivä "kevyellä aamiaisella" tai niin lapussa luki. Siellähän oli loppupeleissä tarjolla croissantteja, muffinsseja, kuorrutettuja ja ei- kuorrutettuja leivonnaisia, hedelmiä, marjoja, kahvia, teetä, mehuja ja vaikka mitä! Ja toi aamupala oli niin pelastus mulle, koska edellisenä päivänä en kerennyt ostamaan mitään ruokaa.

Aamulla meillä olikin tosi tehokas tietopaketti liittyen ihan kaikkeen ja iltapäivä jatkui kampuksen kiertelyn merkeissä. Meillä oli tosi paljon myös sellasta ohjelmaa, jonka vaihtarina en kokenut niin tärkeäksi (kuten tiedekuntien syvällisempi esittely, mahdollisuus esittää akateemisia kysymyksiä liittyen tutkintoihin ja opiskeluun jne.), joten otin vapauden lähteä hankkimaan priority number onea eli opiskelijakorttia, gympassia ja Upassia. Upass on ihan huippu! Sillä saa matkustaa niin paljon kuin haluaa käyttäen esimerkiksi skytrainia tai bussia.

Koko päivän satoi ylläriylläri taas vettä, wuhuu! Mut päätin silti lähteä sellaiseen ice-skate tapahtumaan eli luistelemaan. Mulla ei ollut mitään tietoa missä me oikein luisteltais, mutta halusin kuitenkin tavata muita vaihtareita.

Ilta oli tosi onnistunut ja meillä oli tosi kivaa! En oo pitkään aikaan nauranut niin paljon, kun tiedättekö miltä näyttää miehet, jotka ei oo ennen luistellu hokkareilla ja ne ei meinaa millään pysyä pystyssä niillä? Ne ei ollu nähny noita luistimia edes ennen. Se oli jotain ihan parasta ja niitten tyyppien asenne oli ihan paras! Sitten minä painelin suomalaisena ohi hirveellä vauhdilla (nyt voi olla tyytyväinen, että ala-asteesta lähtien oli pakko luistella talvisin koulussa). Oli kyllä siisti tunne, jos ymmärrätte mitä tarkoitan ;)
 
                                          

                                              


Eihän toi nyt ollut kuitenkaan mitään verrattuna siihen, kun Suomessa me voidaan mennä järven jäälle ja luistella pitkiä matkoja upeissa maisemissa, mutta sainpahan ainakin uudenlaisen kokemuksen. Osa porukasta lähti istumaan iltaa vielä luistelun jälkeen kaupungille, mutta minä menin reippaana ja tunnollisena opiskelijana nukkumaan, sillä seuraavana päivänä olisi ensimmäiset luennot! No kyllähän se vähän jännitti!

Ei kommentteja: