tiistai 10. tammikuuta 2012

The Beginning of the Week

Good morning !

Amazing Sky
No eihän tässä voi kuin hymyillä jos viikko alkaa näin mielettömällä säällä! The sun is my best friend! Oikeesti, kyllä siinä menee hymyyn suu, kun aurinko paistaa ja muutenkin tulee paljon energisempi olo, vai mitä? :)

Tämä viikko onkin alkanut aika rauhallisissa tunnelmissa. Maanantaina kävin hoitamassa pakollisia housing-maksuja. Onneksi tuli vaihdettua sitä rahaa reilummin jo Suomessa, koska käteisnostoista pitää maksaa pankille aika suurikin palkkio ja jotkut maksut (kuten Upass jne..) pitää hoitaa käteisellä.

Ready for the lecture

Maanantaina mulla alkoi myös toinen uusi kurssi nimeltään Adulthood and Aging ja joka järjestetään täälä kampuksella, JES! Toisaalta en tiennyt yhtään mitä odottaa, koska se on täällä psykologian puolelta tarjottava kurssi. Siihen siis kuuluu mm. erilaisten teoreettisten mallien ja tutkimusmetodien hallitseminen, psyykkiset ja sensoriset muutokset ikäännyttäessä, erilaisten sairauksien merkitys kognitiivisiin toimintoihin sekä psyykkisen terveyden, eläköitymisen, ihmissuhteiden ja persoonallisuuden merkitys ikääntymisprosessiin eli todella mielenkiintoinen ja kattava kurssi edessäpäin. Suoraan sanottuna vähän jopa pelotti se, että riittääkö oma tieto&taito selviämään tuosta kurssista, mutta alku on ainakin ihan lupaava. Kurssiin kuuluu todella paljon tiedon etsimistä ja lukemista, mutta varmaan sitten lopussa se kiitos sitten seisoo!

Kursseihin kuuluvat kirjat maksaa aika paljon ( esim. 150 CAD/kirja), joten ajattelin pitää taktiikkana kirjojen jakamista. Eli kyselen haluaako joku ostaa mun kanssa puoliksi kirjoja tai sitten ihan lainata, koska en niitä kuitenkaan aio Suomeen roudata. Kannattaakin avata oma suu ja kysellä aktiivisesti muilta, koska oon nyt jo saanut monta tyyppiä jakamaan kirjojaan mun kanssa. Kirjat pitäisi olla ostettuna jo ensimmäiselle luennolla (jotka ovat muuten pituudeltaan aina 3h ja tauot 20min) ja mulla ei ole niitä ollut. En kuitenkaan aio tällä kertaa ottaa stressiä niistä.
Our Campus

Maanantai-iltana menin vielä salitreenin jälkeen tuohon naapuriin viettämään iltaa kanadalaisten kanssa hengailun merkeissä. Tälläkään puolen maailmaa nuoret eivät yhtään tiedä omasta tulevaisuudestaan: mitä he haluavat elämässään tehdä, minne mennä töihin tai mitä he haluavat saavuttaa (Otin Ulpumaisesti tällaisia kevyitä puheenaiheita esille). Eli samojen peruskysymysten äärellä täälläkin painitaan kuin Suomessa. Oli tosi kiva jutella heidän kanssaan muutakin kuin pelkkää "small talk"ia säästä.

I live in Kelowna House

Tiistaina alkaisi kolmas ja viimeinen kurssini Health Care Issues for Minority Older Adults. Alunperin minun piti tehdä neljä kurssia, mutta nyt päätin etten opiskele liikaa. Viime syksy oli todella rankka (too much everything at the same time), joten otan tänä keväänä vähän rennommin (mitä "rento"sitten tarkoittaakin ).

Lähdin aamulla tuonne downtowniin Harbour Centreen luennoille eli edessä oli 45 min bussikyytiä, wuhuu! Työläs kurssi taas tiedossa, teen parityöni sekä suullisen esityksen pojan kanssa sekä oma enkunkielen taito tuntuu olevan todella ruosteessa. Olisi mulla luennoilla paljonkin kommentoitavaa ja sanottavaa, mutta ei vaan tuo kieli aina taivu.

Nappasin pari kuvaakin tuolta Harbour Centreltä eli Vancouverin keskustassa olevalta kampusalueelta (on siis osa SFU:ta):
Mountains
Upea maisema  

Luentojen jälkeen palasin kampukselle ja tehtiin yhdessä ruokaa Gwenin kanssa. Kotimatkallakin oli aika kivat näkymät:
Going home

Ette te varmaan pelkkiä maisemia halua kattoa?
Täällä kampuksella on myös sellainen aika hieno arkkitehtuurinen juttu missä on pieni lammikko ja siinä päällä kävelysilta. Otan siitä kokonaisuudessaan vielä joku päivä kuvan, niin tiedätte paremmin. Siinä lammikossa elää kuitenkin kaloja, how cool is that?! Ei meillä JKL vaan sellasta oo:

The Sunset
Kyllä tuo luonto vaan on aikamoisen kaunis, kun on aikaa oikeesti katsoa sitä. Nautitaan meidän puhtaasta ja upeasta ympäristöstä, joka meillä on! Asianosainen siirtyy nyt lukemaan loppuviikon ennakkotehtäviä ja artikkeleita, jee.

Iloista viikkoa kaikille!

3 kommenttia:

Christina kirjoitti...

Ihania maisemia! :) Ja toi takki on ihan super!

Sara Elina kirjoitti...

Näyttää ihanalta!
Oon huomannut täällä ihan saman ton kielen kanssa. Mun kämppis on kanadalainen joten kuulen tosi hyvää englantia koko ajan, toisaalta se luo paineita myös itselle koska tiiän että teen virheitä. Mutta parin viikon päästä puhutaan jo sujuvammin! :)

Ulpukka kirjoitti...

Christina: Grazie! Kuvista yritän saada ok tolla mun suht.vanhalla kameralla... Mut takki, I luv it!

Sara: Niinpä! On aika ihanaa puhua eurooppalaisten kanssa enkkua, kun ollaan vähän hitaampia puhujia ja sitten ei oo niin isot paineet tossa kielen tuottamisessa :D Tänään päätin, et kahen viikon päästä aion jo olla hyvä enkussa :)