lauantai 7. tammikuuta 2012

Beautiful life

Aurinkoinen iltapäivä SFU:ssa

Jos joskus mietit, että oletko onnellinen, niin vastaus on: todellakin. Vai miten on: suomalainen ruoka, puhtaus, hyvänmakuinen ja raikas vesi, kaunis luonto, sisävessat, asioiden selkeys ja järjestelmällisyys jne.. Kun joka päivä syön täällä sokeria (ihan kaikessa ruoassa), paikkojen vessat on aina erilaisia (aijjaa, että toisessa paikassa pitää napin edessä heilauttaa kättä, kun seuraavassa huuhtelu on täysin automatisoitunutta), ja joka ikisen asian hoitamiseen pitää jonottaa (kyllä, jopa juoksumatolle on varattava vuoro, siihen ei voi vaan mennä!), niin alkaa suomalaiset käytänteet tuntua yllättävänkin mukavilta ja suomalaisen ruoan arvostaminen nousta.

Ei, se ei oo tukossa, niinkuin minäkin aluksi luulin, vaan ne on aina vettä puolillaan.
Mulla oli torstaina ensimmäiset luennot Harbour Centrellä (Vancouverin keskustassa), jonne mun piti mennä bussilla sellanen 45 min matka. En tiennyt lainkaan missä, kyseinen paikka sijaitsi, joten kyselin taas kaikilta neuvoa bussissa ja kaduilla, jonka myötä lopulta myös löysin perille. Onneksi ihmiset täällä on aina tosi avuliaita ja ystävällisiä :)

Matkalla luennoille


Harbour Centre
Mun eka kurssi on nimeltään Health Illness in Later Life eli tosi mielenkiintoinen kokonaisuus ja meidän luennoitsija oli ihan erinomainen! Parasta täällä on , kun nää yrittää lausua mun nimeä (ja jos sulla on vaikeasti lausuttava nimi, niin sulta ei kysellä luennoilla niin paljoa). Mua vähän harmittaa se, kun toi mun enkku ei oo "akateemisesti" vielä niin hyvällä tasolla, että voisin esittää mun mielipiteitä julkisesti, niin kuin haluaisin. On outoa olla hiljaisempi luennoilla, kun Suomessa oon tottunut olemaan suhteellisen aktiivinen kaikissa keskusteluissa. Tuolla kurssilla kuitenkin pääsin jo vähän ääneen, huomasin ettei ne asiat olleetkaan vaikeita, kurssin kokonaisuus vaikuttikin erittäin mukavalta sekä tutustuin heti kahteen erittäin mukavaan opiskelijaan.

Luentojen jälkeen katoin ulos ja mitä ihmettä, siellä paistoi aurinko! Ai että, tsek this out:





Kävin illasta kampuksen ruokakaupassa ostamassa jotain ja aattelin aina Suomessa, että ruoka on kallista, mutta mitäköhän täällä se sitten on! Kaikki perusruoka-aineet maksaa vähintään saman mitä Suomessa ja enemmänkin (ja huomioidaan se, että täällä ei oo rahkaa, ruisleipää, rasvatonta raejuustoa jne..). En siis yhtään ihmettele, että täällä opiskelijat ei syö päivän aikana oikeestaan mitään. Kaikki kantaa mukanaan vaan ihan älyttömän isoa teräksistä take away mukia, joka on täynnä kahvia. Kahvi on täällä muuten ihan tajuttoman pahaa! Starbucks Coffee saattaa olla poikkeus, mutta toi ihan perus-normaalikahvi oli :(

Päätin pitää loppuillan rentona. Ajatuksena oli mennä tutustumaan kampuksen Fitness Centeriin, mutta nuha meinaa tulla ja treenaaminen jäi väliin. Hengailtiin loppuilta Gwenin kaa ja käveltiin täällä kampusalueella.

Levykauppa Vancouverissa

7 kommenttia:

Sara Elina kirjoitti...

Kuulostaa siltä että olet jo alkanut asettumaan sinne :) Kyllä noihin erilaisuuksiinkin varmaan tottuu? Jos siellä on kauppojen tarjonta tolla tasolla niin pelolla odottelen tulevaa... Mukavaa päivää sinne Ulpu!
Ps. Perjantain skype meni varmaan ristiin, katsotaan jos saadaan uusi yritys..!

Anonyymi kirjoitti...

Toi on niin totta et suomessa on poikkeuksellisen tasokas ja kattava elintarvike valikoima. Mut kyllä vieraistakin kulttuureista ne helmet löytyy, se ottaa vaan aikansa. Toisaalta leipää ei ylipäätään syödä muualla niin runsaasti, tai pottua. Voi vetää proteiinipitoisia salaatteja ja hedelmiä..Kiinostava blogi! Hyvää viikkoa.

Ulpukka kirjoitti...

Sara: Jepa, tässä pikkuhiljaa alkaa maan tavat tulla tutuiksi, välillä vaikeuksien kautta :D Voin oikeesti vaan kuvitella mitä ruokakaupoissa on Amerikan puolella. Voisin kuvitella, että siellä on ehkä vähän halvempaa :))

Nauti sun viimeisistä päivistä Suomessa! Kannattaa muuten vaihtaa rahaa valmiiksi jo jonkin verran, (Forexilla saa käteisvaihdot ilmaseksi)koska jotkut yliopiston maksut piti ainakin täällä maksaa käteisellä. Milloin sulle kävis Skype?:)

Anonyyymi: Kiitos kommentistasi! Se on totta, että jokaisessa maassa on ne omat valttinsa, mun pitää vaan löytää ne täälläkin :) Hyvää viikkoa myös sinne suuntaan!

Veera kirjoitti...

Mä voin kertoa mitä ruokavalikoima oli amerikkalaisen yliopiston kampuksella: Kanadan epäterveellisyys potenssiin sata :) Meillä sai esimerkiksi hampurilaisia tai pizzaa joka ruokalasta mut kunnon salaattia vaan parista...

Ulpukka kirjoitti...

Veera: Eikä,haha Saralle tulee sitten mukava vaihto USA:n puolella :D Täällä kyllä just huomaa sen, että kaikki vähänkin terveellisempi ruoka maksaa ihan tosi paljon enemmän ja perushampparit ja pitsat on sitten halpoja vaihtoehtoja..

wille kirjoitti...

Sushia vaan koko kevät naamariin häjyplikka:) Yksi vaihtoehto vois olla että leivot itse täysjyväleipää..

Ulpukka kirjoitti...

Niinpä, kai sitä täytyy TAI sitten ostan pannun ja teen vaikka kananmunia ja jotain lihaa :) Leivän tekeminenkin ois hyvä, mutta ei oo välineitä eli pitäis investoida nekin :/