sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Carpe diem

Tiedätkö tunteen, kun sun ympärillä on ihania ihmisiä? Niin minäkin! Jos et, niin ikinä ei ole liian myöhäistä löytää sellaisia :)

Kokoonnuttiin tutulla porukalla viettämään torstai-iltaa townhousiin hyvän seuran ja ruoan merkeissä, sillä Matthias lupasi tehdä meille saksalaista herkkua nimeltään Kaiserschmarrn. Ohje on hyvin yksinkertainen sokeria, vehnäjauhoja, kananmunia, rusinoita ( + omenaa) maitoa ja paljon voita. Sekoitellaan yhteen ja eikun pannulle paistumaan! Varma ohje jos haluat jotain super epäterveellistä ja hyvää!

Kaiserschmarrn

halutessaan voi lisätä
Sitten vähän vielä siirappia päälle
Mathhias on ihan uskomaton! Hän teki meille n. 10 hengen porukalle kaksi erilaista versiota: perinteisen ja toisen rusinoilla + omenapaloilla. Illan aikana me myös suunniteltiin meidän reading breakin reissua, pelattiin capoeiraa ja harjoiteltiin pitkittäisspagaatin tekoa. Koittakaapa ite saada spagaati, on kyllä aika haastava!

Hauskaa oli, vaikka torstaisin mulla meinaa tulla pieniä aikatauluongelmia. Torstait on monelle paras päivä tehdä yhdessä jotain, mutta mulla on iltaisin aina Capoeira-harkat. Ei siinä sitten muuta kuin ensimmäisenä aina treeneihin, josta hirveellä kiirellä kodin kautta muiden luokse. Onneksi kiireistä elämäntapaa on tullut harjoiteltua tässä jo useampi vuosi, niin se ei ole mitään uutta mulle ;)
Asianosainen illanvietossa
Oon taas pitkästä aikaa innostunut saksan kielestä uudelleen ja täällä onkin nyt hyvä mahdollisuus palautella kyseistä kieltä mieleen vuosien takaa. Tulihan sitäkin luettua haastavat viisi vuotta aikoinaan, joten kai jotain nyt edes on jäänyt muistiin :D Toivon mukaan vaihtoni jälkeen kielitaitoni on ihan erinomaisessa kunnossa.

Tämä viikko on muuten kulunut opiskelun merkeissä. Mä ihan oikeesti yritän nyt skarpata ja oonkin saanut luettua jo tosi hyvin noihin lähestyviin midterm exameihin suomennettuna välitentteihin. Muut opiskelijat alkaa olla täällä todella kiireisiä ja stressaantuneita. Ne ottaa opinnot ihan tosissaan täällä (ei todellakaan huvittele) ja opiskelevat päivässä vähintään 8h. Siinä vaiheessa, kun kouluhommia alkaa olla enemmän kuin tarpeeksi, he normaalisti jättävät kaiken muun ylimääräisen pois esim. harrastukset ja sosiaaliset tapahtumat (jotka on mun mielestä ihan tosi tärkeitä hyvinvoinnin takia). Tän takia kuntosalillakaan ei käy yhtä paljon porukkaa kuin ensimmäisten kahden viikon aikana...

Kun itse otan tämän lukukauden vähän löysemmin (mun oli todellakin aika hengähtää), niin näkee tiettyjä asioita ihan eri tavalla... Mä oon muistutellut tosi monelle kanadalaiselle ystävälleni täällä, että elämä jatkuu opintojen jälkeen ja maailma ei kaadu siihen jos ei saa parasta arvosanaa kursseista. Toisilla oma rima on tosi korkealla ja vanhemmat odottavat lapseltaan paljon. Siihen päälle vielä korkeat lukukausimaksut ja yhteiskunnan sosiaalinen paine, huh! Ei siis ihme, että stressitasot on vaarallisella alueella.

Muistetaan me pitää huolta meidän hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Psyykkinen, fyysinen ja sosiaalinen elämänalue kuntoon ja hyvinvointi on taattu!


"Let`s live today like there`s no tomorrow.  So no matter who you are do yourself a favor and live as if you know. Love as if you know. You only get one life."

Ei kommentteja: